Den falske Bearnaise
BEARNAISE!!! Jeg stopper aldrig med at eksperimentere med mad, og da slet ikke bearnaise. Hvordan kan jeg gøre det billigere…nemmere? Bearnaise er helt klart min livret, så selvfølgelig ville jeg aldrig gå på kompromis med smagen. Hmm..
Da jeg så hørte om, at nogle svenskere lavede noget de kaldte falsk bearnaise, så var jeg jo nødt til at finde ud af hvad søren det var. Og jeg blev nærmest helt chokeret. Jeg er ellers ikke den teatralske type (eller måske er jeg, jeg kan bare ikke selv se det, fordi min homoseksuelle roommate er SÅ teatralsk, at jeg selv tror jeg er normal) men helt ærligt – jeg kunne næsten ikke tro det, det virkede simpelthen for underligt.
I hvertfald gik jeg igang med at afprøve den med det samme, og jeg må indrømme at jeg var helt sindsygt imponeret! Jeg havde aldrig regnet med at udfaldet ville blive som det gjorde. Jeg modificerede den dog lidt, men mest for at tilpasse den min egen smag. Her får du i hvertfald både grundopskriften og modifikationerne.
Grundopskrift:
3 dl creme fraiche 18 eller 38%
2 spsk estragon
1 grøntsags bouillon terning
Mine tilføjelser:
1 æggeblomme (for farvens og konsistensens skyld)
50g smør (for smagens skyld)
Det hele varmes op til lige under kogepunktet – det må altså ikke koge, for så skiller creme fraichen.
Tilbehør:
Jeg serverede bacon svøbt kylling og bønnefritter til. Dem kan du finde opskriften på her.
Ingen kommentarer endnu