Kyllingespyd med aioli
Igår havde jeg taget en kæmpe pakke kylling op af fryseren, og inviteret min underbo op at spise hos mig. John var ikke hjemme, men min kæreste var på besøg, og jeg vurderede at 800g kylling var RIGELIGT til 3 personer. Det var det kun lige – de åd jo som gribbe, og jeg var nødt til at lægge 4 spyd til side, så jeg kunne få madpakke med på arbejde idag. Til deres forsvar, var det også vildt lækkert – PS. Vi fik bønnefritter til.
Kyllingespyd er ret optimalt hvis man lige trænger til at tømme køleskabet, og vil gøre det på en lidt anderledes måde – og nåeh ja, hvis man har børn (eller er kæreste med en barnlig sjæl) er det nemt at få dem til at lette arbejdsbyrden, fordi madlavningen er lidt sjov når spyd et involveret. Åbenbart…
Du kan jo principielt putte alt på, men jeg brugte;
Kyllingespyd
1/2 squash
5-6 cherrytomater tomater
3 gulerødder (liberal)
2 porre (liberal)
1 løg (liberal)
1/2 pakke bacon
400g barbecue marineret kylling
400g hvidløgs marineret kylling
Du kan marinere kyllingen i lige det du har lyst til, og grøntsagerne kan du jo også skifte ud efter hvad du lige har liggende. Det hele skæres i mundrette bidder, og stikkes på spyd – jeg har 1 af hver ting og 3 stykker kylling på hver.
Derefter i ovnen ved 200C i 20 minutter:
Hjemmerørt aioli (simpel)
4 dl mayonnaise
3 fed presset hvidløg
Lidt citron saft
røres sammen, og sættes på køl – jo længere det trækker, jo stærkere bliver den.
Ingen kommentarer endnu