Kyllingespyd med aioli

Paneret fiskefilet med hjemmerørt remoulade og flødestuvet spinat

12239916_1032838106754921_5340002382352055880_n

Jeg er vokset op med forældre som var meget fantasiløse på madlavningsområdet – det resulterede i at vi de fleste ugedage havde faste retter på menuen. Eksempelvis var (og er) torsdag den faste fiskedag, dels fordi at alle velfungerende mennesker serverer fisk mindst én gang i ugen, og dels fordi at torsdag lige er den dag fiskebilen holder på torvet. (Lille bitte by)

Jeg har heldigvis aldrig været kræsen, og jeg kan også lide al slags fisk, men jeg er “bebyrdet” med en meget kræsen kæreste. ISÆR på fiskeområdet…. Det vil sige at fisken oftest kun kan klemmes ned, hvis den maskeres i lag på lag af panering. Jeg er helt vild med panering, så hvorfor ikke? Denne her opskrift kan i hvertfald få en ikke-fiske-spiser til ligefrem at nyyyyyde den omega-3 rige aftensmaden.

Ingredienser:

Panering:

1 pose flæskesvær uden fedtkant

1 dl pofiber

Salt og peber

Blend/ hak flæskesværene i minihakker og bland med salt, peber og pofiber. (pofiber kan undlades, men det hænger bedre fast hvis du bruger det).

I sådan en portion er der ca nok til 10-12 dobbeltpanerede fiskefileter.

Paner i skiftevis pisket æg og flæskesværspanering.

Remoulade:

1 dl mayonaise

1 dl hakkede cornichoner

1 tsk sennep

Evt lidt citron

(evt gurkemeje eller karry for farvens skyld, men er ikke nødvendigt).

Flødestuvet spinat:

200g spinat

1 dl fløde

Salt, peber og muskat nød

Alle ingredienserne kommes i en gryde, og koges ind (muskat nød kan undlades)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingespyd med aioli