Lakseroulade
Siden jeg var barn, har vi hvert år til nytårs aften, holdt det sammen med et af mine forældres vennepar. Bjarne og Henriette. Søde mennesker, og sjove mennesker! Dem kan vi godt lide! Men det bedste ved dem er, at de virkelig sætter pris på god mad, og hvert år, så længe jeg kan huske, har nytårsmenuen været den samme.
Forreten: Lakseroulade – og det er den jeg laver idag. Den er forøvrigt perfekt til madpakken!
Ingredienser
Dej
4 æggeblommer
1.5 dl fløde
200g spinat
Salt og peber
4 æggehvider piskes stive og blandes forsigtigt i.
Bland alle ingredienserne (husk æggehvider til sidst, de skal piskes for sig selv)
Hældes på en bageplade. Bages ved 200°C i 15 min på bageplade. Køl dejen ned, og smør fyldet ud over. Rul rouladen sammen og opbevar på køl.
Fyld
Flødeost med fx pikantsmag eller natural flødeost rørt med salt, peber og frisk hakket dild.
100g Røget Laks
3 hakkede forårsløg
Fyldet kan også være rejer, tun eller kylling og peberfrugt – kun fantasien sætter grænser.
Ingen kommentarer endnu