Gratineret blomkål

Flødestuvet kinaradisse

12722462_1051622458209819_1622744312_o

Dette er en af de retter, som kommer nærmest den oprindelige ret, af alle de LCHF erstatninger jeg har forsøgt mig med, og jeg er ellers slet ikke fan af erstatninger. Men dette er jo også i bund og grund en ret i sig selv, og så er det vidunderligt at tænke på, at det faktisk er grøntsager. Det smager SÅ forbudt.

Man kan lave flødestuvet kinaradisse på mange måder. Jeg laver den præcis som jeg ville have gjort, hvis det var med kartofler.

Ingredienser:

1/2 kinaradisse (af de store/mellemstore slags, bedøm selv i forhold til dit fads størrelse)

4 dl fløde

Salt og peber

Revet muskatnød

3 dl revet ost

1 løg

 

Skær kinaradissen i skiver på ca 1/2 cm. Hak løget. Bland fløde og krydderier i en skål.

Hæld halvdelen af fløden i bunden af fadet, læg et lag af kinaradisse, drys halvdelen af løget og halvdelen af osten. Hæld resten af fløden, læg resten af radissen og drys resten af løget. Gem den sidste halvdel af osten.

Bag i ovnen ved 200° i 30 minutter, tag fadet ud, drys resten af osten over, og bag yderligere 20-30 minutter, indtil osten er brun og sprød.

Tilbehøret her er en god hakkebøf og tomatsalat med feta.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gratineret blomkål